- Autor: stett
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 1250 |
Olej slunečnicový | 20 |
Cibule | 150 |
Česnek | 25 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 250 |
Rajčata konzervovaná | 425 |
Zázvor | 25 |
Citronová šťáva | 40 |
Knorr Bohatý bujon (hotový výrobek) | 56 |
Dochucovadla:
římský kmín
Energetická hodnota celkem: 4919 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 165,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 492 kJ
Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1 porce je jedna naběračka, jeden talíř jsou 2 naběračky. 5 minut osmahnout větší cibuli a rozmačkaný česnek (6 stroužků). Přidáme zázvor (cca 4cm velký, nastrouhaný) a polévkovou lžíci římského kmínu, osmahneme další minutu. Dále přidáme čočku, konzervovaná krájená rajčata (v původním receptu 1 400 ml, dávám víc - celou plechovku 425 ml), citronovou šťávu z jednoho citronu. Zalejeme zeleninovým vývarem cca 1,3 litru - dávám horkou vodu a Knorr - bohatý bujon 2 porce. Vaříme 20 minut. Do polévky přidávám rýžové vlasové nudle - vařené zvlášť, energetická hodnota na 100g 802 kj, bílkoviny 2, sacharidy 44, tuky 0,35.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.